Themadag: Voor elkaar zorgen!

Op 11 september 2023 vond de Voor de Jeugd Dag plaats. Na drie jaar livestream zagen alle deelnemers elkaar weer live. Op de dag waren veel kinderen en jongeren aanwezig. Zij vertelden over hun ervaringen, gaven hun mening en lieten hun talenten zien.
Uiteraard was het team van het Kandidaten Netwerk – Urban Talentz aanwezig.

Taets Art and Event Park in Zaandam

Na 10 jaar Voor de Jeugd Dag op de Westergas, was het tijd voor een nieuwe locatie: Taets Art and Event Park in Zaandam. Taets is een unieke evenementenlocatie gevestigd in bijzondere rijksmonumenten op het historische Hembrugterrein.

Initiatief van het ministerie van VWS en de VNG

Het thema van dit jaar is Voor elkaar zorgen en ligt eigenlijk voor het oprapen. De coronacrisis heeft extra duidelijk gemaakt dat we niet zonder elkaars aanwezigheid, hulp en zorg kunnen. Zeker niet bij het opvoeden en opgroeien. De school en de opvang, familie en vrienden, de sportclub, de speeltuin en het jongerencentrum zijn belangrijke schakels in het leven van kinderen en jongeren. Ze dragen bij aan het normale opgroeien. Ze helpen om de hobbels van het alledaagse leven te nemen en niet te bezwijken onder prestatiedruk.

Zonder een zorgzame basis komen gezinnen eerder in de problemen en worden ze meer afhankelijk van professionele hulp. Hoe verder kinderen en jongeren in de jeugdzorgketen komen, hoe meer het gewone leven voor hen lijkt weg te vallen. En hoe meer de druk op de jeugdzorg ondertussen blijft stijgen.

Wat kunnen we daartegenover zetten? Hoe kunnen we gezinnen laten merken dat het heel normaal is om elkaar te steunen bij het opgroeien en opvoeden? En hoe kunnen we er ook voor zorgen dat er op tijd goede hulp is als die toch nodig is? En dat die hulp zo goed mogelijk aansluit bij wat kinderen en gezinnen nodig hebben?

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG. De dag wordt georganiseerd door VNG Connect en het Nederlands Jeugdinstituut is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering.

Deel dit bericht op jouw social media
Facebook
LinkedIn

Meer nieuws

1330 #MDT-traject op het oosterlicht college Nieuwegein!

Klopt jouw eerste indruk altijd?

Deze week was de aftrap van het 1330#MDT-traject op het oosterlicht college Nieuwegein! In een prachtige theaterzaal werd iedereen aangenaam verrast door de openhartige antwoorden van de 100 Havo 3 leerlingen.

Mars Bentum Danza 23 MDT

Danza 23 – Marsbentum

DANZA, het dansproject voor jongeren van 12 tot 30 jaar werd gehonoreerd met een subsidie van ZonMw vond plaats afgelopen week.

Urban Talentz Partnerdag 27 juni 2023

Partner dag 27 juni

Op dinsdag 27 juni hebben wij voor Urban Talentz 072 en 074 de eerste Urban Talentz Partner Kennisdag georganiseerd bij een van onze partners Common Culture op locatie in Amsterdam Noord.

× Heb je een vraag?