Logo KN grijs met icon oranje

Over MDT

Wat is MDT

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf.

Ontdek waar je goed in bent

Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

Wanneer doe jij MDT?

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Soms kan het ook onder schooltijd. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT bij je past.

Dus ben je tussen de 14 en 30 jaar? Doe mee met MDT en ervaar het zelf!

Jongerenpanel

Wie bepaalt wat MDT is? Jongeren zelf, natuurlijk. In het jongerenpanel van MDT zitten 23 jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit alle hoeken van Nederland. Ze hebben zelf een MDT gedaan, gaan dat nog doen of willen zich graag inzetten voor de maatschappij. Ook geven ze de organisatie hun ongezouten mening. Dankzij het jongerenpanel wordt MDT nóg beter.

Maar deelname aan het jongerenpanel is voor jongeren zelf ook waardevol. Ze ontmoeten nieuwe mensen, gaan in gesprek met politici, krijgen trainingen en gaan op bezoek bij MDT-projecten.

Zo werken ze aan hun eigen ontwikkeling en vergroten ze hun netwerk. Deelname aan het jongerenpanel is voor sommigen een MDT-traject op zich. De Nationale Jeugdraad in Utrecht begeleidt de groep.

MDT is een samenwerking van het Rijk, NJR, NOV, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties.

× Heb je een vraag?