Ondernemers-coöperatie Oranje Energie

Oranje Energie is een ondernemerscoöperatie met als enige doel ‘Amsterdam koploper schone energie in 2025’, ook wel 02025. We zijn mede-initiatiefnemer van dit merk.

Netwerk

Via ons netwerk met mensen die al actief zijn op het vlak van duurzame energie verbreden en versnellen we de beweging. Het netwerk Oranje Energie-02025 is begonnen in 2004 met het doel de wereld schoner achter te laten voor onze kinderen. Te beginnen bij ons huis, de sportclub, ons kantoor en onze school. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groot netwerk met steeds meer activiteiten over, van, voor schone energie. Vele mensen zijn naar aanleiding van onze inspanningen actief op energiegebied, onder meer door middel van monitoring, ledlampen, groene daken en opwek door middel van o.a. zonnepanelen.

We werken met iedereen samen die de doelstelling dichterbij brengt, bewoners, bedrijven en de overheid.

Sinds 2022 werken we als 02025 ook samen met vele partijen in de Metropoolregio Amsterdam binnen het Actienetwerk 15% gas terug. O.a. met radiatorfolie en kozijnfolie acties.

MDT-reis Oranje Energie

Jongeren van 12 tot 30 zijn welkom op 2 of 3 reizen van 02025 en kunnen:

  • Energiemarkten of banenmarkten organiseren;
  • Aanhaken bij energiecommissarissen in gebieden rondom het project 50% energie besparen in de Metropool Regio Amsterdam: concrete acties op vrijdagmiddag en zaterdagochtend;
  • Vrije keuze activiteiten om ze laten kennis maken met hun eigen talent. In gesprek “Wat gaan we doen in deze periode?”.

Wij bieden 50 jongeren per jaar een MDT-reis aan. O.a. in samenwerking met IJburg College, nieuwe jongeren uit ons netwerk 02025 en de bestaande jongeren van Jong 02025.

We starten met bekwame mensen die meegaan met de groepen van 5 à 10 jongeren per keer. De begeleiding is van ervaren mensen die met groepen gewerkt hebben en indien nodig een VOG kunnen overleggen. Daarna kunnen we de groepen langzaam uitbreiden.

We starten met een hele kleine groep die samen zal optrekken rond een doel in een buurt: energiecommissarissen (65plus), aansprekende senior-jongeren (16-30) en jongeren (12-16).

Avontuurlijke reizen

We gaan binnen Urban Talentz avontuurlijke reizen organiseren voor jongeren door zich in te zetten voor de brede duurzaamheidsbeweging. Sport, energie en samen aan het werk!

Meer informatie: https://oranjeenergie.nl 

Facebook
LinkedIn

Overige Urban Talentz Partners

× Heb je een vraag?