Urban Talent academy

Urban Talentz Partner Urban Talent Academy

Het Urban Plus traject van de Urban Talent Academy duurt 6 weken met een totaal van 80 uur en de MDT-reis bestaat uit verschillende activiteiten.

Week 1

In de eerste week van de MDT-reis wordt er een intake gehouden waarbij de jongeren kennis maken met de begeleiders en de leerlingen waarmee ze de komende weken zullen werken. Er worden ook drie workshops gegeven in deze workshops zullen een aantal onderwerpen aanbod komen:

  • Een toelichting op de doelgroep waarmee de jongeren zullen samenwerken;
  • De manier waarop de jongeren om moeten gaan met incidenten die plaats kunnen vinden;
  • Op welke manier de komst van de kinderen wordt voorbereid.

Alles dat met de keuken te maken heeft, de jongeren zullen veel tijd besteden in de keuken en daar komen een aantal regels bij kijken. De eerste week zullen de jongeren 14 uur besteden aan dit traject.

Week 2

In week twee zijn de jongeren twee dagen aanwezig (14 uur). De jongeren zullen beginnen met een samenvatting van de onderwerpen die in week 1 aanbod zijn gekomen. Er is ruimte voor de jongeren om hun laatste vragen te stellen zodat alles duidelijk is voordat er met de kinderen gewerkt gaat worden.

Na de samenvatting worden er voorbereidingen getroffen. Het snijden van groente en fruit voor de lunch, het smeren van brood, het materiaal naar boven brengen dat door de kinderen gebruikt zal worden en de ruimte waar de kinderen worden ontvangen klaarzetten.

Op het moment dat de kinderen aankomen worden ze door de jongeren ontvangen en ondersteunen de jongeren bij de activiteiten die aangeboden worden. Aan het eind van de dag helpen de jongeren met opruimen en schoonmaken, zodat de ruimte netjes achter gelaten wordt. 

Week 3

In week drie zijn de jongeren twee dagen aanwezig (14 uur). De jongeren krijgen de opdracht om twee activiteiten op papier te zetten die zij graag willen doen met de kinderen, deze presenteren ze aan elkaar en aan de coördinator van Urban Plus. Bij Urban Plus is het erg belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt en alle ideeën zijn welkom. Ook ondersteunen de jongeren weer bij de activiteiten die worden aangeboden en helpen ze met het schoonmaken en opruimen.

Week 4

In week vier zijn de jongeren twee dagen aanwezig (16 uur). De jongeren brengen dan wat meer tijd door in de keuken. Samen bedenken ze twee avondmaaltijden die ze vervolgens als team gaan bereiden voor de kinderen. De jongeren stellen gezamenlijk een boodschappenlijst op van alles dat nodig is. Er worden twee jongeren aangewezen die samen de boodschappen gaan doen. 

De andere jongeren treffen vast wat voorbereidingen voor de komst van de kinderen. Het snijden van fruit en groente voor de lunch, het smeren van brood, het materiaal naar boven brengen dat door de kinderen gebruikt zal worden en de ruimte waar de kinderen worden ontvangen klaarzetten.

Week 5

In week vijf zijn de jongeren twee dagen aanwezig (12 uur). Dit zijn twee kortere dagen. De jongeren weten nu wat er van ze verwacht wordt en hebben ook al erg veel kennis opgedaan van de doelgroep waarmee ze werken. Er worden weer voorbereidingen getroffen. Het snijden van groente en fruit voor de lunch, het smeren van brood, het materiaal naar boven brengen dat door de kinderen gebruikt zal worden en de ruimte waar de kinderen worden ontvangen klaarzetten. 

Op het moment dat de kinderen aankomen worden ze door de jongeren ontvangen en ondersteunen de jongeren bij de activiteiten die aangeboden worden. Aan het eind van de dag helpen de jongeren met opruimen en schoonmaken, zodat de ruimte netjes achter gelaten wordt.

Week 6 

In week zes zijn de jongeren twee dagen aanwezig (10 uur). Eén dag van 6 uur waarbij de jongeren voorbereidingen treffen. Het snijden van groente en fruit voor de lunch, het smeren van brood, het materiaal naar boven brengen dat door de kinderen gebruikt zal worden en de ruimte waar de kinderen worden ontvangen klaarzetten. 

Op het moment dat de kinderen aankomen worden ze door de jongeren ontvangen en ondersteunen de jongeren bij de activiteiten die aangeboden worden. Aan het eind van de dag helpen de jongeren met opruimen en schoonmaken, zodat de ruimte netjes achter gelaten wordt. 

De laatste dag zijn de jongeren 4 uur aanwezig. Op deze laatste dag van het traject draait alles om de jongeren. Ze krijgen de vrijheid om leuke spelletjes te spelen met de kinderen en tijdens het avondeten zetten we met de gehele groep de jongeren in het zonnetje. De kinderen krijgen dan ook de kans om de jongeren te bedanken.

Doel MDT-reis

Het doel van het Urban Plus traject is kinderen met gedragsproblemen en/of een moeilijke thuissituatie een leuke middag te bezorgen. De jongeren dragen hieraan positief bij omdat ze tijd hebben doorgebracht met de kinderen, ze aandacht hebben gegeven, gezorgd voor leuke activiteiten en lekker eten.

Ontwikkeling 

De jongeren hebben tijdens dit traject een aantal vaardigheden ontwikkeld:

  • Geduld hebben voor anderen, met name kinderen; 
  • De manier waarop je kinderen uit een speciale doelgroep moet benaderen;
  • Hoe je een maaltijd voorbereid en klaarmaakt;
  • Dat jij als individu erg veel kan betekenen voor anderen zonder dat je dat zelf door hebt en dat mensen op je rekenen.

Waardering

De waardering die je iedere dag weer van de kinderen krijgt zal als motivatie en beloning dienen voor de jongeren. De waardering die wordt uitgesproken naar de jongeren zal er ook voor zorgen dat ze elke week weer willen komen. Na deze zes weken zullen de jongeren terugkijken op een traject met erg veel nieuwe vaardigheden en waardevolle herinneringen.

Meer informatie https://www.urbantalentacademy.nl

Facebook
LinkedIn

Overige Urban Talentz Partners

× Heb je een vraag?