Common Culture

Urban Talentz partner Common Culture

Common Culture verbindt creatieve ideeën tot maatschappelijke initiatieven die ertoe doen en impact creëren.

We zijn altijd gefascineerd en geïnspireerd geweest door de manier waarop creatieve bedrijven mensen wisten te mobiliseren en te inspireren. Of het nu is om hun producten te kopen of ergens voor op te komen, ze beheersen de kunst om daadwerkelijk de massa te activeren. De bereidheid van bedrijven om bij te dragen aan maatschappelijke initiatieven zien we de afgelopen jaren enorm toenemen en wij geloven dat zij precies kunnen bieden wat deze initiatieven vaak zo hard nodig hebben: het vermogen om mensen te inspireren en te ontroeren.

We hebben tot nu toe aan een aantal fantastische projecten gewerkt waarbij onze commissarissen altijd de intentie hadden om sociale verandering teweeg te brengen. We hielpen hen daarbij door te onderzoeken wat hun doelgroep momenteel beweegt en welke organisaties en individuen dat gedrag mogelijk ten goede zouden kunnen beïnvloeden.

MDT reis – Urban Talentz & Phatcamp & Common Culture

Als onderaannemer van Urban Talentz gaan we vanuit Phatcamp en Common Culture jongeren laten zien hoe mooi het kan zijn om werkzaam te zijn in de culturele sector. Dat doen we via een programma dat ontworpen is vanuit de drie bouwstenen van het MDT. Onze deelnemers gaan leren van elkaar en professionals uit het veld, nieuwe doelgroepen ontmoeten en meewerken om hun steentje bij te dragen aan de culturele branche en de maatschappij.

Twee programma onderdelen

Het MDT voor de jongeren bestaat uit twee voornaamste programmaonderdelen: een specifiek talent programma en een ‘open’ programma. 

De helft van de uren zullen de deelnemers kwijt zijn aan één van de specifieke programma’s: het mentoringprogramma, het ambassadeursprogramma of de collegetourcommissie. Afhankelijk van iemands ambities en ervaring is het ene programma interessanter dan de ander.

De andere helft van de uren kunnen gemaakt worden in ons ‘open’ programma dat bestaat uit educatieve evenementen, workshops, talks, werkveld bezoeken en mogelijkheden tot vrijwilligerswerk ervaring opdoen. Het open programma is beschikbaar voor elke deelnemer en deelnemers leren daar vakinhoudelijke kennis maar krijgen ook carrièreadvies en leren over bijvoorbeeld ondernemerschap. Binnen zowel de talent programma’s als het open programma is gezocht naar een balans tussen talentontwikkelingen, nieuwe mensen leren kennen en via vrijwilligerswerk een positieve impact creëren.

Phatcamp

De deelnemers melden zich voor het MDT aan via de website van Phatcamp. Ze melden zich dan aan voor één van de specifieke talent programma’s. Deelname daaraan geeft hun automatisch toegang tot het open programma. Na aanmelding worden de deelnemers gebeld voor een intake met onze academy manager. Alle (aangenomen) deelnemers komen bij ons in een bestand en naast specifieke begeleiding per programma wordt maandelijks contact met hen gehouden over de ervaringen en behoefte tot dusver. Ook wordt er in dit bestand bijgehouden waar de jongeren allemaal al aan hebben deelgenomen. 

Na deelname aan het programma evalueren we één op één met alle deelnemers en verkennen we ook of we hen vanuit Phatcamp of gelieerde programma’s nog verder kunnen helpen met hun aangewakkerde ambities en plannen. Zo kunnen we deelnemers vaak aan relevante (bij)banen, stages of studies helpen.

Meer informatie: https://www.commonculture.nl/

Facebook
LinkedIn

Overige Urban Talentz Partners

× Heb je een vraag?