Ervaringen: zij gingen je voor!

Ervaring MelissaMelissa heeft in haar laatste jaar van de opleiding sociaal juridische dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam via Urban Talentz ervaring opgedaan bij Stichting Re-Boost; een organisatie die jongvolwassenen tussen 17 en 35 jaar coacht om zelf de regie over hun eigen leven weer te nemen.

Melissa: “Ik heb me aangemeld voor Urban Talentz omdat ik even door een moeilijke periode ging en me machteloos voelde. Ik wilde me weer in een positieve omgeving bevinden en geloven in mijn eigen kracht. Via Urban Talentz kreeg ik een ervaringsplek bij Stichting Re-Boost, waar ik creatief bezig met onder meer schilderen, kleien en mozaïeken en daarmee probeer donaties binnen te halen voor Re-Boost. Hierdoor heb ik mijn creatieve kant herontdekt!

Creatief talent

Als kind vond ik schilderen en creatieve decoraties maken heel leuk om te doen, maar ik heb er lang niets meer meegedaan. Nu ben ik er weer volop mee bezig en haal ik er veel plezier en positieve energie uit.

Naast het herontdekken van mijn talent biedt Urban Talentz mij ook de mogelijkheid om mijn herontdekte talent verder te ontplooien en in te zetten – niet alleen voor mezelf – maar ook voor een ander. Ik ben dan ook aan het kijken hoe ik de creatieve kant van mijzelf een vaste plek kan geven in mijn dagelijks leven.

Zelfredzamer

Verder volg ik via Urban Talentz trainingen over financiën en administratie. Wat voor mij heel waardevol is omdat ik me op mezelf wil gaan wonen en financieel zelfredzamer wil worden. In mijn jongere jaren heb ik door gebrek aan financiële kennis vanuit huis de verkeerde beslissingen genomen. Daardoor was het niet mogelijk voor mij om die stap te maken.

Waar ik veel uit haal binnen Urban Talentz is dat ik niet alleen veel van de coaches leer, maar juist ook van de andere deelnemers. Hun verhalen inspireren mij. Ook zij hebben het een en ander meegemaakt en zijn er bovenop gekomen. Ze hebben me doen inzien dat waar een wil is, er ook altijd een weg is. Het hoeft niet uitzichtloos te zijn.

Iedereen heeft talent

Mijn deelname aan Urban Talentz heeft me gebracht dat ik toch dingen ben gaan doen, die ik eerder niet durfde te doen. Zoals mezelf openstellen, mijn schilderijen te posten op social media en zelfs een filmpje van mezelf maken en delen. Ik heb er veel leuke reacties op gekregen, dat gaf mij zo een goed gevoel om door te gaan.

Iedereen heeft talent, alleen soms moet je dat weer herontdekken en Urban Talentz heeft me daar enorm bij geholpen. Als ook om er iets mee te gaan doen. En het hoeft niet groot, maar met kleine stapjes.”

Doe meer met je talent

Wil jij ook je talenten (her)ontdekken? Je talenten inzetten voor een ander? En een boost geven aan je CV?

Meld je dan – net als Melissa – aan voor Urban Talentz!

× Heb je een vraag?